Data voor 2017 + inschrijven!

March 3, 2017 in MaltloverPost

Na een lange stilte (Merci, Meug! ;-)), staat Maltlover PDG er opnieuw voor een reeks toffe tastings, met gelukkig ook een reeks gastsprekers, zodat je niet alleen naar PDG moet luisteren. Alle data hieronder!

Hieronder al een korte toelichting per tasting. Je kan per tasting inschrijven, of een abonnement nemen op alle tastings! Als je een keertje niet kan komen, voorzien Maltlovers samples van wat we proeven, dus je hoeft niks te missen van het aanbod. Prijzen en details van de abonnementen, onderaan dit bericht!

Alle tastings gaan door in Antwerpen-stad. Exacte locaties worden toegevoegd zodra ze bekend zijn!

1 april: Very Serious Tasting!

Whisky proeven is serious business. Geen reden om te lachen. In deze tasting gaan we dan ook bloedserieus proeven. 7 drams schotelen we voor, zoals ongeveer steeds. Er wordt niet gepraat, er wordt niet gezeverd en er wordt zeker niet gelachen. Aandacht in het glas, allemaal.

Of  het is 1 april, natuurlijk, en we doen net het tegenovergestelde van wat hierboven staat; een avond met een focus op de humoristische kantjes van de whiskywereld… Ja, laat ons dat maar doen ;-)

Al een tipje van de sluier? Er zullen een paar +20yo tussen zitten, een Amerikaan, 3 peaters, een blend, 6 verschillende indie bottlers,… Geloof ons, voor die prijs wordt dit een zeer mooie line-up (en een grappige avond ;-)).

Prijs om in te schrijven: 30 euro – mail naar jeroen@meug.be om deel te nemen.

3 juni: Toshan Man vs. Bowmore Girl!

De beste ideeën ontstaan op whiskyfestivals, bij een goeie dram. Toen we weer eens stonden te lachen met Rita Lindekens (The Bowmore Girl) en Mark Dermul (The Toshan Man), ontstond het idee om hen eens samen te zetten om een vriendschappelijke tasting te geven. 3 Bowmores, geselecteerd door Rita, en 3 Auchentoshans, geselecteerd door Mark. Maltlover PDG zorgt voor een aperitiefje, en een fijne avond is gegarandeerd!

Prijs om in te schrijven: 30 euro – mail naar jeroen@meug.be om deel te nemen

21 oktober: Gunter Vaes daalt neder uit de Kempen om een selectie favorietjes te presenteren!

Gunter Vaes was al twee keer aanwezig op Meug als standhouder, en telkens verbaasde hij wie bij zijn kleine stand passeerde met de prachtige whisky’s op zijn tafel, met zijn kennis en met zijn onvergelijkbare gevoel voor humor. Hij was jarenlang ambassadeur voor de Scotch Malt Whisky Society (je weet wel, die bottelaar die enkel cijfercodes op zijn flessen zet) en is nog steeds grote fan van hun producten. Maltlovers vroegen hem om een selectie te maken van flessen die hij zeer de moeite vindt, en tot onze grote vreugde zei hij ja! Seatbelts on, want dit wordt een topavondje!

Prijs om in te schrijven: 35 euro – mail naar jeroen@meug.be om deel te nemen

24 november: Chris Lauriers presenteert wat hij lekker vindt! Topkerel met goeie smaak en een fijne selectie, dus niet te missen.

Chris Lauriers, de GVR uit Halle! Wie in de whiskywereld kent hem niet? Topkerel die met meer passie dan wie ook in het wereldje spreekt over het levenswater dat we whisky noemen. Hij werd al een keer tot Whiskyambassadeur voor Vlaanderen verkozen, en je vindt hem zowat dagelijks ergens te lande, achter een tafel met lekkers om te proeven. Maltlovers nodigden hem uit om zelf een selectie van drams te maken die hij zelf graag drinkt, en om die met jullie te delen. En dat hij smaak heeft…

Klein tipje van de sluier: Chris is een grote Bunnahabhain-fan, dus daar zal alvast een mooi voorbeeldje van op tafel komen!

Prijs om in te schrijven: 35 euro – mail naar jeroen@meug.be om deel te nemen

9 december: supertastingske, met niet alleen whisky… We go way back in time for this one…

Maltlover PDG kan zich vaak niet inhouden. En dan koopt hij gekke flessen. Door een gelukkig toeval kwamen een 6-tal flessen in zijn bezit van allerlei dranken die voor de Tweede Wereldoorlog (1940-1945!) gemaakt, of gebotteld (of beide) werden. als je zo’n dingen dan toch in huis hebt, zou het spijtig zijn ze niet te delen met anderen.

Zonder al te veel weg te geven, hier alvast een tipje van de sluier:

* Jaartallen: 1840 – 1850 – 1929 – 1930′s – …

* Dranken: Whisky(! – minstens 2) – Madeira – Marc – Marsala – …

Naargelang we dichterbij komen, zullen we misschien nog wat concreter aankondigen wat er open gaat die avond. Maar we kijken er in elk geval zelf steenhard naar uit!

Prijs om in te schrijven: 80 euro – mail naar jeroen@meug.be om deel te nemen

 

Abonnementen / samples:

* Abonnement voor alle 5 de tastings van 2017: 180 euro (normale prijs is 210 euro).

* Abonnement voor de 4 whiskytastings (1/4 – 3/6 – 9/9 – 21/10), dus zonder de supertasting van 9/12: 115 euro (normale prijs 130 euro)

Als je niet aanwezig kan zijn, zorgen we voor een sample van elke geproefde drank (2cl) zodat je de tasting thuis kan overdoen. Glaswerk inbegrepen, indien verzending per post nodig is, komt de verzendingskost er bij.

* Samples van elke tasting kunnen ook als set per tasting aangekocht worden na afloop voor de prijs van de individuele tasting, zolang de voorraad strekt (2cl/sample – glaswerk inbegrepen, eventuele verzendingskost via post komt er bij).

Inschrijven, vragen,… kan allemaal via jeroen@meug.be!

Groet,

Maltlover PDG

Leave a Reply