MALTLOVERS 16 – All Them Casks – 6/12

November 17, 2014 in MaltloverPost

Maltlovers Tasting 16 – All Them Casks

Whisky rijpt op eiken vaten. Jaja, dat weten we. Maar welke eiken vaten? En wat heeft er daarvoor ingezeten. Vatrijping, finishes, speciale experimenten met hout,… de weg naar de Whiskyhemel is geplaveid met houten voornemens. Maar wat doet zo’n finish met ons levenswater? Herken je het originele product nog in de Whisky die er nadien zijn bedje op spreidde? Of is het allemaal marketinggeneuzel, gegoochel met welluidende namen als oloroso, Demerara, Madeira, hopsasa? We serveren u deze keer normaal gezien 6 drams, met telkens een proevertje van een andere drank ernaast. De intelligenteren onder u hebben al door dat het dan een drankje betreft gelijkaardig aan wat er voordien in het vat zat. Een experiment, hoor ik u zeggen? Het zal wel zijn, begot!

De line-up: 6 drams, en 6 andere dingen!

De locatie: Terug in onze vertrouwde Zurenborger, Dageraadplaats, Borgerhout. Start om 20.00u, dus wees er zeker iets op voorhand.

Inschrijven Deelnemen kost 35 euro (30 euro voor leden). Wie nu lid wordt, kan meteen van de korting genieten. Mailtje naar whisky@maltlovers.be om mee te doen!

Leave a Reply